21 Nisan 2016 Perşembe

TÜRKİYE BİR VEKALET SAVAŞINDA MI?


TÜRKİYE BİR VEKALET SAVAŞINDA MI?

Jeostratejik ve jeopolitik açısından dünyanın en önemli konumunda bulunan ülkemiz her zaman bir savaş içinde olmak zorundadır. Değişen dünya düzenine ayak uydurmak ve küresel arenada söz sahibi olmak için her alanda gelişmek zorunda olan Türkiye yıllardır iç ve dış tehditlerle zorlu bir şekilde mücadele etmek zorunda kalmıştır. Ekonomik buhranlar, politik çöküşler ve iç savaşlarla emellerine ulaşamayan dış mihraklar küresel düzenin bir oyunu olan vekâlet savaşlarını” kullanmayı son çare bilmişlerdir.


Bunun sonucunda “Bölücü Terör Örgütleri” inşa edilerek ülke hem siyasi hem de askeri olarak meşgul edilmiş ve halen de edilmektedir.
Teknolojik ve ekonomik olarak da etkilenen Türkiye gelişmekte olan ülke konumundan bir türlü ayrılamamıştır.

Türkiyenin dünya arenasında söz sahibi olmasını istemeyen modern sömürgeci ülkeler el altından bu terör örgütlerini desteklemektedirler.
Vekâlet savaşlarının en yoğun yaşandığı Ortadoğu coğrafyasında Türkiyenin etkilenmemesi mümkün değildir.

2010 yılında başlayan Arap Baharı” Ortadoğuda filizlenerek günümüzdeki vekâlet savaşlarının temelini atmıştır.
Bu ülkelerde açıkça görülmektedir ki çıkar dolu emellerle demokrasi adı altında emperyalist devletler tarafından iç karışıklıklar çıkarılmış ve yine bu emperyalist devletler tarafından maske takılmış yöneticiler Arap Baharından etkilenen ülkelerin yönetimine getirilmişlerdir.
Bu insan haklarına aykırı emellerin gerçekleşmediği nadir ülke olan Türkiye üzerindeki tek piyonları BTÖ mensupları kalmıştır.

Yaklaşık 30 yıldır süren terörle mücadele kapsamında çok büyük başarılar ve ilerlemeler kaydedilmesine rağmen kesin çözüm alınmamasının ve halen yüreklerimizin yanmasının tek bir sebebi vardır o da bu laneti sürdürmek için direnen dış güçlerdir. Unutmamalıyız ki bu güçlerle mücadele etmenin yolu namludan geçmez, bilgiden geçer. 


M.HASAN GÜNGÖR






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder